Scholen

Liefde en kurkentrekkers. Hoeveel literatuur steekt er in toiletverfrissers? Hoe barok is een oud horloge? Tijdens de literaire conference "VertederDingen" beslissen de leerlingen zelf welke voorwerpen hun verhaal prijsgeven. Vreugde, rouw, dagelijkse dingen en grote levenskwesties komen aan bod.

‘VertederDingen’ bewijst dat poëzie niet elitair hoeft te zijn. Literatuur staat hier létterlijk dicht bij de leerlingen, want de acteur komt gewoon in de klas spelen... Er is een nagesprek en zelfs korte naverwerking mogelijk, onmiddelijk na het optreden.

VertederDingen kan meer zijn dan een plezierige maar eenmalige kennismaking met poëzie. Er zijn heel wat mogelijkheden om op deze voorstelling verder te bouwen in de les. Klik hier om alvast de LESMAP in PDF te downloaden en hier voor de VOETen.

boekentas

"VertederDingen" is geschikt voor leerlingen van de derde graad secundair. Maximaal 40 a 50 leerlingen per voorstelling. Er zijn nauwelijks technische vereisten zodat de acteur gewoon in de klas kan komen spelen. Duurtijd 50 minuten.


© Erik BURKE 2021 www.erikburke.be