Erik1

De tijd kruipt of vliegt. Hij wordt gevuld, verdaan of verdreven, soms zelfs gedood. En ook al staat hij stil, toch gaat de tijd voorbij. Wat geweest is keert niet weer. Er is geen schone lei en je krijgt geen tweede kans. We dragen de tijd rond onze pols en zijn er aan vastgekluisterd.

Ons moderne leven lijkt wel gedicteerd door de wijzers van de klok. De wekker gaat af en het eerste wat we doen is kijken hoe laat het is. Snel en efficiënt de dag door, dat is de boodschap. Een bétere baan, een groter huis, een extra hobby, méér vakantie en... tijd voor onszelf?

Helaas... zélfs in het weekend komen we uren te kort om alles te doen wat op ons lijstje staat! De gemiddelde Belg blijkt ook op zondag een stresskonijn te zijn.

tenor

Erik Burke vertelt over de tijd die niet tikt maar telt, in Prioritijd. In de eenvoud van elke dag gaat Erik op zoek naar manieren om de tijd naar onze hand te zetten. Een grappige maar ook inspirerende zoektocht samen met u, want als toeschouwer hebt u recht op uw eigen verwenmoment! Wat wordt het? Een massage met oorstrelende verzen van Claus? Een rustgevende wandeling door de wereld van Kopland? Of een zinnenprikkelend bad in de woorden van Gerhardt?

Erik Burke als Kommatoloog -  Nec scire fas est omnia

In de marge van zijn acteercarrière voltooide Erik Burke een internationaal masterprogramma in Finland, de VS en Nepal. Sinds 2001 is hij verbonden aan de afdeling Kommatologie van de Vrije Universiteit Apeldoorn. Als uitvoerend onderzoeker volgt hij er de evolutie van de komma in mobiele netwerken op de voet. Hij schreef o.a. "Urban Space, Networks and Commatology"" (2007). 

INTERACTIEF (klik op de klok)


© Erik Burke 2020