IN DE KLAS

Geen ingewikkelde of dure verplaatsingen naar een theaterzaal want deze voorstelling komt naar de leerlingen toe! Gedichten in de klas, op een speelse manier toegankelijk gemaakt door een ervaren acteur.

Ook voor het jonge geweld kan het leven niet snel genoeg gaan. Vluchtige ontmoetingen, snelle berichtjes, jachtige muziek en flitsende clips.  Zelfs in het weekend zijn we echte stresskonijnen aan het worden... In de eenvoud van alledag gaat Erik Burke op zoek naar manieren om de tijd opnieuw naar onze hand zetten.

Hoe rustgevend is een kapstok? En bak je ook poëzie in de keuken? De voorstelling is uniek want de leerlingen kiezen mee, wat ze willen horen. Of ze dat leuk vinden? Klik hier om enkele reacties te lezen!

Met "Prioritijd" bewijst Erik Burke opnieuw dat poëzie niet elitair hoeft te zijn. Literatuur staat hier letterlijk dicht bij de leerlingen, want de acteur komt gewoon in de klas spelen. Er is ook een aanvullende lesmap en nabespreking beschikbaar. Prioritijd is geschikt voor leerlingen van de derde graad secundair. Maximaal 50 leerlingen per voorstelling. Duurtijd 45 minuten.

Hoe actueel de voorstelling blijft, merkt u meteen als u KLASSE leest. Klik hier om het voorwoord van toen nog eens te lezen.

Foto hierboven door Anthony Goicolea

© Erik Burke 2020